Любовна магия
на А.
На някой ъгъл в Акра, Гуам или Прадеш
ще те спра като смутена и дива мулатка –
в очите ми, мокри от нощ, ще се удавиш,
с ръце шоколад ще нося загадки.
Нямо ще седне слънцето в пламъци,
небето ще заприлича на изумруди –
птици и хора, дървета и камъни
ще ни загледат с благослов и почуда.
Ти блестиш като бог от друга вселена:
с бедра на елен и очи – букет пъстроцветен,
в тях – думи и нежност, любов и копнения,
а в ръцете – стръкове мирта, на мене наречени.
Ето, пристъпяш... светът се взривява,
спира дъха си в топла магия...
няма го слънцето, няма я цялата
земна прах, няма я хорската залисия.
Само ние сме, сами под небето –
под очите на бога, пред съда многолюден,
аз - мулатката с душа и тяло проклети,
ти - храбрецът красив и възлюбен.
Вземи ръцете ми с цвят на канела
и сърцето ми, жадно за любене.
Да изгорим като пламъци клети
на кладата страст и на любов осъдени.
© Златина Георгиева Todos los derechos reservados