Любовна магия
Опари ме тази любовна магия,
забравих конец да ù сложа.
Открих огън звезден в нея,
билка положих и с песен.
Слова в думи сърдечни преплитам,
говоря на звездите с езика вълшебен.
А тази любов, която я искам,
не вижда, че я обичам и чакам като есен.
Китка цвете забодох в косата,
уших си бяла рокля богата.
Разцъфнала, кротка, засмяна -
тя, любовта, видя ме и трепна.
Какво ли от нея да искам?
Догде младост засенчи цвета на косата,
догде игривият пламък играе в душата,
зная аз, ще дойде тя с зората!
© Мария Todos los derechos reservados