31 oct 2015, 14:55

Любовни задявки 

  Poesía » De amor
297 0 1

От небето синьо ще откъсна

две парчета за очите ти.

От луната жълта ще откъсна

пак парче, но за косата ти.

 

От тополата ще взема клонче

в твоята снага да посадя.

От конярника ще взема конче

с него пътя ти да проследя.

 

Щом на извора пристигнеш цяла,

ще напия твоята вода.

Зад ухото ти и китка бяла

от сърце с мерак ще открадà.

© Никола Апостолов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Така се пресъздава любимият човек - чрез много въображение...
    Хубаво!
Propuestas
: ??:??