Понякога любовта е вулкан -
изригва,заслепява и разпръсква
и после те запраща в храм
и там - невярващ - те покръства.
Понякога е кротка и смирена
и тихичко на пръсти
едва, едва душата ти превзема
и пак върху ти хвърля кръста...
И винаги е любовта забулена
със хиляди воали - все в червено
и като древна тайна е потулена -
мистична и обожествена.
И всички мечтаят да я докоснат,
да я открият и притежават.
Но любовта понякога е смъртоносна
и не всеки я заслужава!
© Румяна Todos los derechos reservados
и не всеки я заслужава!
!