Любовта е на гондола
Седя във Венеция на старата пейка
и наблюдавам в гондола любовта.
Виждам две млади влюбени сърца,
целувката им нежна, една красота.
Лодката отминава и помахват ми с ръка,
двама влюбени красиви, мъж и жена.
Усмихвам им се, махам и им благодаря,
защото срещнаха ме отново те с любовта.
А гондолата отминава бавно с тъга,
колко ли любови и раздели е видяла тя.
Старият лодкар поглежда ги с усмивка,
с мисъл, каква ли ще бъде тяхната съдба.
И така и аз чакам моята гондола отдавна,
да дойде тя, да ми докара любима жена.
Да и целуна ръка и подаря роза една,
да я целуна, да срещнем заедно любовта!
© Валентин Миленов Todos los derechos reservados