11 нояб. 2023 г., 13:49

Любовта е на гондола 

  Поэзия » Любовная
148 1 1

                             Любовта е на гондола

 

Седя във Венеция на старата пейка

и наблюдавам в гондола любовта.

Виждам две млади влюбени сърца,

целувката им нежна, една красота.

 

Лодката отминава и помахват ми с ръка,

двама влюбени красиви, мъж и жена.

Усмихвам им се, махам и им благодаря,

защото срещнаха ме отново те с любовта.

 

А гондолата отминава бавно с тъга,

колко ли любови и раздели е видяла тя. 

Старият лодкар поглежда ги с усмивка,

 с мисъл, каква ли ще бъде тяхната съдба.

 

И така и аз чакам моята гондола  отдавна,

да дойде тя, да ми докара любима жена.

Да и целуна ръка и подаря роза една,

да я целуна, да срещнем заедно любовта!

© Валентин Миленов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??