14 mar 2009, 10:02

Любовта като игра на карти 

  Poesía » De amor
1335 0 2

Любовта като игра на карти

 

 

Питам те, ще изиграеш ли с мен една игра?
Нека като на карти да играем в любовта...

 

Първо казваш ти боя - искаш купа да е тя...
Какво ще кажа?... - Ами пас?!
Над този пас остава твоят глас...

 

Първо тръгваш с асака с черното сърце...
Първа стъпка - почваш да събираш ти ръце...

 

Мойта карта - дама пика, не минава пред асака властен
и без да се усетя аз попаднах в капана страстен.

 

Давай! Следващ ход...
- Опа, но това е твоят поп!

 

Пускаш го да мине - играем на спатия...
не ми го даваш, правиш се на проклетия...

 

Стискаш картите, добре играеш...!
Всичко взимаш и още усещам те желаеш...

 

Пазиш ти най-силния коз....
Асака купа пускаш - хитър ход...!

 

Изби ми всичките ръце...
капо ще ме оставиш - виждам, че козовете са в теб!

 

Не забравяй, че играеш на най-нежната боя...
Но ти не знаеш, че тя играе се със лекота...

 

Качваш се и всичко взимаш -
от страх да не изгубиш, искаш всичко ти да имаш...

 

Без нито една ръка останах в таз безмилостна игра.
Каза купа, но тръгна с черната боя...
Усетих твойта тънка хитринка...

 

Но реших, че с тебе на сигурно играя...
Че няма да загубя и че ще изкараме  до края...

 

Ти спечели и с финални думи се оттегли...
Свикнал си, че твоята ръка лесни купи тегли...

 

Това ли беше твоята игра на разбитите сърца?
Мене ме боли, че просто в мен открадна най-нежната боя...?

© Габриела ЛИСИЧКАТА Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Браво Габи,много е хубаво и интересно като сюжет
  • Хитро, макар да не разбирам много от карти Поздрави на още една Везничка!
Propuestas
: ??:??