* * *
Любовта ли сама си отиде
или ти я прогони?
Мраз скова ли душата ти
или дъжд заваля?
И сълзите ми,
като самотни капки отронени
се разбиха в прозореца ти
и умряха в калта.
Не аз ли успях
пролетта да опазя,
ти ли обичта си продаде
или ограбиха мен?
И сега, с тази
отчаяна, дива омраза
не намираш покой
ни нощ, нито пък ден.
А не беше ли всичко
така просто и хубаво?
Не гореше ли в огъня ни
чиста, тиха любов?
За миг поспри
и погледни във очите ми -
не прозира ли болката
на прощалния зов...
© Лакрима Todos los derechos reservados