Тя моята любов е жива
още....
едното и крило
е малко скършено.
И любовта ми беше сто
пъти подхвърляна
или поставяна
пред факти свършени.
Тя любовта ми беше
за поезия....
но неграмотни
селяндури
я четяха!
Един от тях
обаче стана
принц и ме намери!
А огън,жупел
и куршуми засвистяха,
отдръпнаха се гадни лицемери!
А някой и през огъня премина
намери принца
в него се прицели.
Уплашена
целунах жаба,
прекрасен и ефирен
момък ме прегърна.
От хлад обаче
и от любовта му,
започнах да угасвам,
да замръзвам.
Тя любовта ми беше
като птица,
сама и волна
със откършено крило и хванах жабата
ефирен момък
и закуцуках
захвърлила след себе си
товар и минало.
© Jivka Koleva Todos los derechos reservados