Толкова отдавна те обичам,
в сънищата ми пристъпваш бавно
и изчезваш без следа,
а сърцето ми крещи от болка на несподелена самота.
Ръцете си протягам да докосна
струните на нежната душа,
но заключил си я здраво
зад жестове и думи от стоманена врата.
Аз препускам с диви коне към душата ти,
яхнала най-буйния тъмен жребец
и нося във себе си нежност за теб.
Аз искам да разбия тежките ключалки,
клеясали от влагата на нечии сълзи
и да намеря кътче във сърцето ти,
видимо единствено за моите очи.
С водопади от любов ще те изкъпя,
с огнена лава от страсти ще те изгоря,
но само за миг, само за миг позволи ми
да прекрача тежката стоманена врата.
*** *** ***
© Дора Трифонова Todos los derechos reservados