Любовта на дъжда
( моята любов )
Събирам се във лявото ти джобче.
Оставям и пространство на инат.
Прегръщам те с любов, звезди и… копче!
Побирам се във целия ти свят.
Дъждът е обич. Бавно се разлива
и тихичко посява златно зрънце.
Ей тук съм, Обич, в пъти по - … щастлива,
обичаща те в синьото ни слънце.
Във теб, Любов, сега са ми луните,
в една надежда тънка… Като нишка.
Минават безнадеждно къси дните…
А аз съм тук.
Във твоята въздишка.
Силвена Гоман
© Силвена Гоман Todos los derechos reservados