27.01.2016 г., 19:39 ч.

Любовта на дъжда 

  Поезия » Любовна, Пейзажна, Философска, Друга
1359 1 7

Любовта на дъжда

( моята любов )

Събирам се във лявото ти джобче.

Оставям и пространство на инат.

Прегръщам те с любов, звезди и… копче!

Побирам се във целия ти свят.

Дъждът е обич. Бавно се разлива

и тихичко посява златно зрънце.

Ей тук съм, Обич, в пъти по - … щастлива,

обичаща те в синьото ни слънце.

Във теб, Любов, сега са ми луните,

в една надежда тънка… Като нишка.

Минават безнадеждно къси дните…

А аз съм тук.

Във твоята въздишка.

 

Силвена Гоман

 

 

© Силвена Гоман Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??