4 may 2022, 22:13  

Люлки гергьовски люлеят... 

  Poesía » Civil
225 4 5

Жертвени агнета бели,
все са с венчета на шия,
после ни дали, ни взели,
все сме си старите – тия,
с гладни очи и стомаси.
Църкви, курбан, манастири,
а свети Георги ума си,
сбира по голи баири ...
Лами – стоглави, столици,
мечът – строшен е отдавна,
с вълчите кожи – овчици,
чакат съдбата - безславна...
Люлки гергьовски люлеят,
гладен народ не заспива.
За сиромасите змеят,
лапад сади и коприва...

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??