8 sept 2011, 21:32

Лъв 

  Poesía » De amor
770 0 15

Лъв

Не, не е грях, но все така си мислиш
и сякаш брошка ти блести в яката,
и помниш още - всяка дума-истина,
когато в Рая шепнеше змията:

Да, силен е и смел - но твой ще бъде, 
помни, че има той врата в сърцето
и хубостта ти ключ е безразсъден,
а нежността ти - дръпка за резето...

на Времето, посяло се в плътта ти
с глада, неустоим на тръпен зов...
и къс по къс му хвърляй любовта си -
мъжът е лъв - оглозгал порив нов...

© Михаил Цветански Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??