ЛЪВ
Вечеря на свещи и тиха музика -
разбрахте: това е вечеря със Лъв.
Годините доста са, но лъвът вика:
"Аз искам навсякъде все да съм пръв.
Обичам живота, обичам лъчите
на слънцето ласкаво през есента.
Обичам да гледам дълбоко в очите
на някоя умна, сърдечна жана.
Другарка си търся - до мене да бъде
в добро и във лошо през идните дни,
да нареждаме двама трудния пъзел,
честити да са нашите старини. "
© Анка Келешева Todos los derechos reservados
Бъди и ти здрава!