11 mar 2009, 9:09

Мадам Самота 

  Poesía » De amor
636 0 20

"Ваше Благородие, Госпожа Удача,

для кого Вы добрая, для кого иначе"

Б.Окуджава

 

Криеш се някъде. Предубеждения.

Несбъднатост има ли, оставаме слисани.

Вашият рицар съм, Мадам Вдъхновение,

в яснотата на Вашите стихове ненаписани...

 

Чудо невиждано! Колко търпение

вечно да бъдеш разцъфнала пролет!

Вашият рицар съм, Мадам Изменение,

когато сърцето се пръска сред полет...

 

Минават годините. Почти неприемливо

платната са вече свили криле...

Вашият рицар съм, Мадам Предприемчивост,

в тихото, дето мълчат гласове!

 

Пада пророчество, сякаш звезда.

Целуват вълните мъртвия плаж.

Вашият рицар съм, Мадам Самота!

Не ме ли познахте?! До гроба съм Ваш...

© Красимир Дяков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??