11 sept 2012, 10:35

Магазинът за мечти 

  Poesía
973 0 2

Магазинът за мечти

 

В магазина за мечти

с шепичка стотинки влязох.

Разгледах блянове, желания, цени,

всичките стотинки за мечта едничка дадох.

 

От нея там нямаше по-ценно,

светеща с нежните лъчи на радостта.

Прибрах я в джоба до сърцето бедно,

а тя кънтеше с ноти на незрима доброта.

 

Пазих я и грижих се за нея -

лелеяната моя собствена мечта,

но оскверних това, що аз копнея...

Приятелството рухна, а с него радостта.

 

Пред огромната витрина сам останах.

Скитник беден, проиграл и роден дом.

Поболях се тежко и приведен станах

пак да диря скъпата мечта, а не подслон.


© Тодор Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??