30 ene 2024, 11:48

Магията на Бурята 

  Poesía
97 3 0

 

 

През шепота на падащия дъжд

магическа поема в мене се събужда

и прастара емоция, почувствана веднъж -

в сърцето и душата се възбуждат!

 

Почти зачеркнат и почти забравен спомен

за личности и срещи, емоции и страсти

във центъра на взрив небесен, главоломен

у мене фабрикуват лудо щастие!

 

Блестящи шпаги на небесни мускетари

кръстосват се и карат да лудееш!

Безкрайни речи на скандални твари

прекъсват се и карат да се смееш!

 

Че в тоя хаос - бурен, главоломен

напук на всички, никой без да слуша,

загърбила света огромен -

една страхливка в теб се гуши!


 

© Момчил Манов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??