Осми март е празник на жените.
Те света даряват с красота,
а разведените и момите,
и мераци будят във мъжа.
В този ден букети получават
дамите от своите деца,
а съпрузите им подаряват
най-желаните от тях неща.
В офисите техните колеги
комплименти сипят с поглед мил,
за прекрасните им тоалети
и за елегантния им стил.
А които имат и любовник,
двойно щастие изпитват днес.
И подаръците им са двойни,
двоен е и празничният... кекс.
После чуваш – някой сред мъжете
(явно обладан от завистта),
в клиника потайно влязъл вечер,
а жена излязъл след това.
© Димитър Дунеловски Todos los derechos reservados