5 dic 2015, 11:23

Махни си ръката 

  Poesía
1063 0 6

Махни си ръката

/ идеята е от виц /

 

Съдили старец, съсухрен, немощен,

че изнасилил млада жена.

В час много късен, среднощен,

злината извършил, в близка гора.

 

Наел адвокатка млада, наперена.

Чувал за нея, била добър адвокат.

Всяко дело много лесно печелила.

Успявала и здравия да изкара сакат.

 

Започнала с жар свойта пледоария.

В залата, като в гроб, тишина.

Алибито на стария лесно доказала.

Накрая протегнала свойта ръка.

 

Хванала стареца между краката.

И казала: Вижте, господин съдия.

Клонът, който държа в ръката,

е толкова сух. В него няма мая.

 

Изчервил се старикът и тихо прошепнал:

Момиче, махни тази нежна ръка.

Секунди ако още там я оставиш,

губим делото, за голяма беда...

© Ник Желев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??