Махни си ръката
/ идеята е от виц /
Съдили старец, съсухрен, немощен,
че изнасилил млада жена.
В час много късен, среднощен,
злината извършил, в близка гора.
Наел адвокатка млада, наперена.
Чувал за нея, била добър адвокат.
Всяко дело много лесно печелила.
Успявала и здравия да изкара сакат.
Започнала с жар свойта пледоария.
В залата, като в гроб, тишина.
Алибито на стария лесно доказала.
Накрая протегнала свойта ръка.
Хванала стареца между краката.
И казала: Вижте, господин съдия.
Клонът, който държа в ръката,
е толкова сух. В него няма мая.
Изчервил се старикът и тихо прошепнал:
Момиче, махни тази нежна ръка.
Секунди ако още там я оставиш,
губим делото, за голяма беда...
© Ник Желев All rights reserved.