5 dic 2015, 22:12

Май-септември 

  Poesía » De amor
285 0 0

Май-септември

 

За тебе старомоден съм навярно —

сантиментален тип, почти почтен,

а ти, мъже тормозила коварно,

какво ли си намерила у мен?

 

За май-септември темата позната

повторихме двамина, ред по ред —

зелено клонче свежо в планината

на дъб в полето пратило привет.

 

Да спя не мога — спомени прииждат,

на пролетна умора плащам дан,

на котката ти пухкава завиждам,

погалена от нежната ти длан.

 

А кажеш ли ми: “Чувството умира

и друг с душата ми в любов се сля.”‚

аз, ъгъл от сърцето ампутирал,

към миналото ще те причисля.

© Владимир Костов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??