Майчина молитва
На светлата памет на Майка ми...
Някога в Океана...
Кому се молиш Майко да се върна?..
На оня бог ли, в който ти сама
едва ли вярваш, майчице кахърна
и като луда ходиш из дома!..
Все търсиш нещо, дето все го няма,
какво похванеш- все не ти спори...
Вратата гледаш- безнадеждно няма
мълчи, не лайва кучето дори...
А циганката по пътя ако мине
я викаш да ти гледа зарад мен...
И не молитва шепнеш ти, а : „Сине
къде заспиваш гладен, уморен?..”
... Кому се молиш моя Майко земна
та аз те чувам нощем във съня
и тъжно закопнявам да поседна
на дворчето с асмите пред дома!..
д-р Коста Качев
© Коста Качев Todos los derechos reservados