26.03.2012 г., 12:22 ч.

Майчина молитва 

  Поезия » Философска
956 0 11

Майчина молитва

                                 

                    На светлата памет на Майка ми...

                                      Някога в Океана...

 

Кому се молиш Майко да се върна?..

На оня бог ли, в който ти сама

едва ли вярваш, майчице кахърна

и като луда ходиш из дома!..

 

Все търсиш нещо,  дето все го няма,

какво похванеш- все не ти спори...

Вратата гледаш- безнадеждно няма

мълчи, не лайва кучето дори...

 

А циганката по пътя ако мине

я викаш да ти гледа зарад мен...

И не молитва  шепнеш ти, а : „Сине

къде заспиваш гладен, уморен?..”

 

... Кому се молиш моя Майко земна

та аз те чувам нощем във съня

и тъжно закопнявам да поседна

на дворчето с асмите пред дома!..

 

д-р Коста Качев

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??