28 sept 2022, 10:41  

Майски дъжд 

  Poesía » Del paisaje
343 1 2

Продъни се поредния порой

паважа пак блести, като след буря

и пак настана същия покой,

че чак от тишина се будя.

 

Поглеждам през прозореца навън

небето пълно със звезди

а бледо розова луна, като на сън

ми се усмихва и трепти.

 

Не е видение, а приказка е май

затворена в моето съзнание,

но истински си беше тоз порой през май

а не измислено съновидение.

 

И всичко чисто е, ухае на цветя

обгърнати от ангелски създания

поели глътка свежест от дъжда

те пръскат ароматната фантазия.

 

Усмихнах се, наум, и пак загледах се в без края

дорде достига моята фантазия

да продължа живота си мечтая

в този тон, със същата вибрация.

© Hristo Hristov Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??