Майстор Делко къща грáди
от година и полвина.
Няма знайте изненади,
той работен е за трима.
Тухла сложи,после втора,
пак ги мери, пренарежда.
Седне малко. Брей умора!
И часовника поглежда.
Вади плика със цигари,
бира ледена отпива...
Трябва мисъл тук, другари,
туй не е да плéвиш нива!
Да си майстор е изкуство,
бавно, мъчно всичко става.
Трябва мисъл тука, чувство,
който бърза да прощава!
© Хари Спасов Todos los derechos reservados