30 dic 2018, 0:48

Македонско небо 

  Poesía » Filosófica, Verso libre
443 0 0

Минувам по туѓи виножита 
си ја преселувам душата
во еден мал куфер
и заборавам на сите камења
што дошле од блиску
од оние кои се сомневаат 
дека правилно ги редам коцките
во оваа животна игра. 
Сонувам под туѓи неба 
и слушам непознати  гласови 
додека ѕвездите 
ми зборуваат на македонски. 
 

© Sanja Atanasovska Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??