Dec 30, 2018, 12:48 AM

Македонско небо 

  Poetry » Phylosophy, Free verse
445 0 0

Минувам по туѓи виножита 
си ја преселувам душата
во еден мал куфер
и заборавам на сите камења
што дошле од блиску
од оние кои се сомневаат 
дека правилно ги редам коцките
во оваа животна игра. 
Сонувам под туѓи неба 
и слушам непознати  гласови 
додека ѕвездите 
ми зборуваат на македонски. 
 

© Sanja Atanasovska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??