С мъхави лапи пристъпи гората.
Крясък на сова препъна мига.
Слънце целуна последно билата,
и зографиса със злато върха.
Въздухът стана загадъчен. Скрити
в папрати, паяци свила плетат.
Песен разплитат из здрача щурците
и си наричат светулков брокат.
Пухкаво пиле се сгуши в гнездото,
сънно въздъхна и се умълча.
Тъмното бавно отвори окото
и заповяда да почне нощта.
Радост Даскалова
© Радост Даскалова Todos los derechos reservados