3 июл. 2014 г., 20:36

Малка нощна приказка 

  Поэзия
565 1 12

С мъхави лапи пристъпи гората.

Крясък на сова препъна мига.

Слънце целуна последно билата,

и зографиса със злато върха.


Въздухът стана загадъчен. Скрити

в папрати, паяци свила плетат.

Песен разплитат из здрача щурците

и си наричат светулков брокат.


Пухкаво пиле се сгуши в гнездото,

сънно въздъхна и се умълча.

Тъмното бавно отвори окото

и заповяда да почне нощта.


Радост Даскалова

© Радост Даскалова Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??