Малко хора
говорят за истински важните неща
в живота.
Повечето мълчат -
с широко отворени усти,
и лапат мухи.
А после надпреварват се:
кой ще извика
по-силно.
Те не са разбрали нищо.
Повечето хора
не разбират смисъла
на думите
и повтарят, ли повтарят,
повтарят и не спират
цял живот,
докато един ден не го напуснат -
живота.
Малко хора чуват
звуците на думите.
Те са тези,
които умеят да пеят.
© Петър Димитров Todos los derechos reservados