25 ene 2015, 17:11

Мамо 

  Poesía
754 0 3

Мамо...


В тихи спомени често се рея назад

и при теб мисълта ме довя

в дом с нависнали клони със ябълков цвят,

в село китно, сред равни поля...


Беше пролет, цъфтяха тук всички цветя,

доверявах ти всички мечти...

Ти подкрепяше моите смели неща

със усмивка и благост в очи...


В лято знойно направих аз избора свой

и поех път нелек през света.

Ти не спря ме на прага, остана в покой,

да се срещна със свойта съдба...


Вече есен покрила е мойте коси,

теб те няма да видиш това.

Там, под мрамора спят твойте топли очи.

В спомен, мамо, остави следа...


Пак е пролет и пак тук цветята цъфтят...

Моят син днес по пътя върви,

устремен, след мечтите в широкия свят...

Не го спрях, тъй научи ме ти...

© Йорданка Цонева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Прекрасно е.
  • Благодаря за подкрепата! Много боли наистина... Хубава вечер и от мен!
  • Поздрав за темата на стихотворението ти - най-святата тема.
    Написано е много топло, искрено и чисто, но боли и ще продължава
    докато виждат очите ни. Това е реалността, в която живеем.
    Продължи смело напред - нямаме друг избор.
    Бъди най-добрата майка и ето отплатата ти!
    Поздрав от сърце и лека вечер!
Propuestas
: ??:??