Мария –
име на девица,
от Господа избрана!
Мария –
име на светица,
славена и поругана!
Мария –
майка на Спасител,
разпънат на Голгота!
Мария –
майка на Вестител,
светлина в живота!
Бъди ни ти звездица,
пазителка що грее!
Бъди в нас свещица,
която няма да изтлее!
© Дора Ефтимова Todos los derechos reservados
Благодаря ти от все сърце - с обич!