15.08.2009 г., 11:40 ч.

Мария 

  Поезия » Философска
590 1 2

Мария –

            име на девица,

                   от Господа избрана!

 

Мария –

            име на светица,

                   славена и поругана!

 

Мария –

            майка на Спасител,

                   разпънат на Голгота!

 

Мария –

            майка на Вестител,

                   светлина в живота!

 

Бъди ни ти звездица,

пазителка що грее!

Бъди в нас свещица,

която няма да изтлее!

© Дора Ефтимова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хубави слова за достойната Жена си сбрала, мила Дори!
    Благодаря ти от все сърце - с обич!
  • Поздравления-за празника и за хубавия стих!Да я носим в сърцата си,да е винаги с нас Богородица и да ни закриля-нас и децата ни!
Предложения
: ??:??