МАРТЕНИЧКИ
Мартенички пременени,
бели, аленочервени,
по якички и ръчички
със надежда носят всички.
Да са радостни, засмени,
с красота благословени,
Господ да ги вдъхновява,
да живеят в труд и слава!
Любовта и добротата
да пребъдат на земята,
да ги радва пролет жива,
бяла, огненокрасива!
Мартенички пременени
песен пеят, вдъхновени!
© Радко Стоянов Todos los derechos reservados