Бял, пухкав сняг вали,
а към нас Баба Марта бърза
отдалече.
Бързай, бързай, бабо,
и снега поспри -
свали дебелото елече.
Ех, ти Бабо Марто мила,
предвестнице на пролет
животворна,
идвай, че душата моя
се е свила и очаква с трепет
мартеница миротворна!
© Анна Попова Todos los derechos reservados
А какви ли емоции ще го взривят през пролетта?!
Честит Празник, Анна.
И бъди все така вдъхновена!