22 ene 2021, 14:01

Маска 

  Poesía
362 1 4

Защо живеем с маска на лицето

и сменяме я всеки ден, дори през час?

Дали за да предпазим от тъга сърцето,

носим маската. Държим навсякъде да бъде с нас.

 

Може би за да бъдем приети радушно?

Всеки иска да се впише в общостта.

Държим се студено и някак бездушно,

с маска прикриваме същността.

 

Кому е нужен този маскарад!?

Ужасно или пък нужно е да носим маска всеки ден?

Пред кого разиграваме този парад?

Ние ли сме господарите или на маската сме в плен?

 

Преструваме се на добри, прекрасни

- същински ангели с крила,

ала крием своите лъжи ужасни

и не признаваме ничии правила.

 

Преструваме се на безгрешни,

но грешен е всеки човек!

С маска живеем и ставаме смешни,

ден след ден и век след век...

© Татяна Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря Ви, Милена Френкева.
  • Добре си описала лицемерието в обществото и страха от отхвърлянето, ако не сме като другите. Но всеки от нас се нуждае от искреност и любов, стига да посмее да се разкрие пред искрени и добри хора
  • Благодаря Ви, Атанас Маринов.
  • Това ми хареса.
Propuestas
: ??:??