19 mar 2013, 16:46

Маскарад 

  Poesía
426 0 0

Залъгваме всички,

себе си дори, с усмивки лъжливи по лицата ни.

Слагаме маските, когато започне деня,

а може би играем роля даже и в съня.

 

Един абсурден цирк е това.

Не усещате ли вие?

Че превръщате се в клоуни,

зад чиито смях лицемерие се крие.

 

Фалшиви любезности и реверанси

не очаквайте от мен.

Няма да съм тази,

която е във вечен плен.

 

Да стоя и кимам с глава,

аз и да помисля не бих могла...

Какво неуважение към личността!

© Анна-Мария Мингова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??