Залъгваме всички,
себе си дори, с усмивки лъжливи по лицата ни.
Слагаме маските, когато започне деня,
а може би играем роля даже и в съня.
Един абсурден цирк е това.
Не усещате ли вие?
Че превръщате се в клоуни,
зад чиито смях лицемерие се крие.
Фалшиви любезности и реверанси
не очаквайте от мен.
Няма да съм тази,
която е във вечен плен.
Да стоя и кимам с глава,
аз и да помисля не бих могла...
Какво неуважение към личността!
© Анна-Мария Мингова Всички права запазени