13 nov 2013, 21:49

Маслинови проблясъци в очите ти 

  Poesía » De amor
631 1 6

Остави ги през ноември,

остави ги да не се познават.

Остави ги да се лутат и да търсят.

Остави ги и погледай

на маслината през малките листа

маслините как зреят

и крият се сред крехки клони.

Очи вдигни към синьото

в слънцето и трепнещ вятър,

в малки, тънки листа

прегръдките ми откривай,

в обли плодове и тъмно

очите ми покривай.

В къси, криви клони

нека другите се лутат -

ноември е за тях студен.

За теб ноември нека да съм аз,

цъфтящ и зреещ,

наливащ и зелен.

А после откъсни ме

и до сърцето си ме скрий.

© Огнян Цветанов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??