1 nov 2011, 19:46

Мазохистично 

  Poesía
417 0 4
Сам горих се пак, за да забравя,
с малката приятелка, свещта,
в екип работихме си двете досега,
плътта цвърчи, реве от ужас, 
протестира, мята се, пищи, врещи,
калейдоскоп от гротескните гримаси,
същинско агне по Гергьовден,
обречено да е желаната цигулка,
остър нож във грубата ръка,
поел отдавна функцията на лъка,
весела агония, музика от хрипове,
мелодия оцапана е прелестно в червено ,
с какво заслужила съм аз това?
Обидено проплака пак плътта,
не ти ли служих вярно досега?
Болката не слуша ме обаче,
без да искам, дал съм ù живот,
име, плът, че и собствен глас,
нагло и без мое позволение
флиртува и прегръща сластно
другата, онази болката в сърцето,
подарява и без свян и с похот
букет магарешки бодили!
Завиждам ù със поглед озверял,
на мен кой подари ми и един бодил?
Влюбени една във друга вече,
подмолно съюзени срещу мен,
вещици, вмирисани от старостта,
оплетени във мазна слуз едно в едно,
сега ликуват паразитно двете в мен,
зурли свински, разравят пепел от тъга,
хвърлям се отчаяно във ледена вода,
мощната стихия не ще убие ги и тя,
мисли паразитни вкопчени са в мен ,
сбрани са в пиявицата гнусна, жадна,
педантична, неумолимата лихварка
трепери да изпие и последния ми
тлеещ хилаво и парцаливо дъх живот.

© Антон Антонов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря ти, Валерия . Преди време ми направиха забележка за римуван стих....римата често убивала смисъла, затова да се пробвам с бели стихове ))
  • Ами аз не съм литературен критик, но някак много хаотичен ми се вижда този стих- на места е бял стих, на места си римувал, а може би това е този така наречен свободен стих, който аз едва ли ще заобичам някога. Иначе има силни изрази и образност
  • ))))))) Могла си да увеличиш шрифта. Все пак благодаря за мнението!
    Можеше да бъдеш малко по-обстойна в коментара си, та да знам какво не е наред. Или ще кажеш - какво ли е наред?
  • И аз съвсем мазохистично се взирах в ситния шрифт и то поне да си заслужаваше...
Propuestas
: ??:??