Здравей, незабравимо мое мече,
ще бъда ли пак герой в твоя свят,
приказка с безброй несполуки,
но свят, в който липсват немилости.
Детски спомен мил, оставен на тавана,
намерих те в обикновен дъждовен ден,
в който дъждът почуква на прозореца
и барабани като стрелките на часовник.
Дъжд потропва от опакото на стъклото,
познати знаци от детинство - позивни,
приятелска покана от съседа за игра.
Заставам като мечка на тавана.
02.02.2021 г.
© Мария Todos los derechos reservados
La obra participa en el concurso:
Ти си по-смел, отколкото вярваш, по-силен, отколкото изглеждаш, и по-умен, отколкото си мислиш »