2.02.2021 г., 17:48 ч.

Мечка на тавана 

  Поезия » Хумористична
681 0 0

Здравей, незабравимо мое мече,

ще бъда ли пак герой в твоя свят,

приказка с безброй несполуки,

но свят, в който липсват немилости.

 

Детски спомен мил, оставен на тавана,

намерих те в обикновен дъждовен ден,

в който дъждът почуква на прозореца

и барабани като стрелките на часовник.

 

Дъжд потропва от опакото на стъклото,

познати знаци от детинство - позивни,

приятелска покана от съседа за игра.

Заставам като мечка на тавана.

 

02.02.2021 г.

© Мария Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??