Мечта
Не мога да пиша красиви неща,
защото... я няма до мен в нощта,
нощта ми, която жадувам да свърши,
нощта ми, която кара сърце да се мъчи.
Но искам да пиша красиви неща,
искам песни да пея за пролетта и любовта,
искам... при мен да доведе заранта
и да кича света със щастливи слова.
Ще мога да пиша красиви неща,
ако успея с нея да споделя любовта,
любовта, която изпитвам към красивата...
що обсипва пътя ми черен с неземни цветя.
Тогава ще мога, ще искам и ще правя
всичко, всичко! – всичко, което си пожелая,
тогава няма да ме интересува дали ще си изпатя,
просто ако до мен бъде прекрасната...
21.12.2014г. София
Кристиан Дочев
© Кристиан Дочев Todos los derechos reservados