23 дек. 2014 г., 07:53  

Мечта 

  Поэзия » Любовная
527 0 0

Мечта

 

 

Не мога да пиша красиви неща,

защото... я няма до мен в нощта,

нощта ми, която жадувам да свърши,

нощта ми, която кара сърце да се мъчи.

 

Но искам да пиша красиви неща,

искам песни да пея за пролетта и любовта,

искам... при мен да доведе заранта

и да кича света със щастливи слова.

 

Ще мога да пиша красиви неща,

ако успея с нея да споделя любовта,

любовта, която изпитвам към красивата...

що обсипва пътя ми черен с неземни цветя.

 

Тогава ще мога, ще искам и ще правя

всичко, всичко! – всичко, което си пожелая,

тогава няма да ме интересува дали ще си изпатя,

просто ако до мен бъде прекрасната...

 

 

21.12.2014г. София

Кристиан Дочев

© Кристиан Дочев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??