3 mar 2019, 9:43

Мечта 

  Poesía » Civil
572 1 1

Ако съм птица, искам да бъда орел.

Да се рея, там в синевата.

Да посрещам слънцето и новия ден,

от високия връх на скалата.

 

Утрото там да сънувам нощем със вятъра,

там на високия връх на скалата.

И после криле да разперя, да се гмурна

в царството на светлината.

 

Да летя само напред и високо,

над стръмни скали и бездни бездънни.

Да се издигам високо в небето

до слънцето и в предверия звездни.

 

Да летя срещу вятър и бури, светкавици.

Да остана горд на скалата.

И после пред лицето на бога

да приличам на гордата птица.

 

© Румяна Маринова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??