Полубрат и полусестра,
полумайка и полубаща,
с една дума - полурода!
Полуистина и полулъжа,
полумъж и полужена.
полуобщуване - полудуша,
Полуприрода, полугора,
полунатурално, полухрана,
полузависими, полусвобода!
Полународ, полупасмина,
полуполитици, полупарлама,
полудържава, полушашарма!
полухора и полускотщина,
полуагония и полукончина
полуносталгия, полуродина,
полуживот и полушутовщина,
полунадежда и полувяра,
полувиновни и полупричини...
Мечтае човек за цялата си половина,
полувойни да няма, любов да има,
това "полу" по-скоро да си замине!
© П Антонова Todos los derechos reservados
За разлика от нас природата си знае работата, в нея незавършени неща няма.