20 abr 2007, 19:52

Мечтата 

  Poesía
532 0 0
      Мечтата
 
 Мечта.
 Искам дефиниция за нея.
 Дали е това,
 за което постоянно копнея.
 .
 Мечта.
 Близка, сладка и неустоима
 и все пак далечна и неуловима.
 Събрала две далечни звезди,
 за да усети огъня как в тях гори.
 .
 Мечта.
 Дали е земна или небесна,
 или е тук, но и някак отнесена.
 Тя изразява емоция странна,
 оплетена в мрежи, но пак останала нехваната.
 .
 Мечта.
 Не искам аз да я стигна:
 ще изгуби тя своя смисъл тогаз.
 Искам, когато минава да я докосна,
 да и пожелая на добър час.
 .
 До другата среща, до другата дата...
 когато съдбата
 пак ще потропа на вратата
 у нас,
 и пак ще докосна мечтата...
 
 20.04.2007   13:17

© Иван Иванов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??