22 ene 2024, 0:55  

Мечтата на Звезделин 

  Poesía » Para niños
312 4 17

Купи ми конструктор тати,

истински… от железа,

с болтчета и гайки яки,

дето беше ми мечта.

 

Без да мисля, в миг реших си,

нещичко да сътворя

та да ахнат вкупом всички,

даже батко при това.

 

Взех отвертката и бързо,

майсторлъшки, на шега,

с елементите изкусно

фигура сглобих една.

 

Тайна е, но ще ви кажа.

Аз ракета ще строя,

със която не наужким

в космоса ще полетя.

 

Из звездите ще се рея

като онзи Малък Принц,

даже нова ще открия….

с мойто име… Звезделин.

 

© Таня Мезева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??