Купи ми конструктор тати,
истински… от железа,
с болтчета и гайки яки,
дето беше ми мечта.
Без да мисля, в миг реших си,
нещичко да сътворя
та да ахнат вкупом всички,
даже батко при това.
Взех отвертката и бързо,
майсторлъшки, на шега,
с елементите изкусно
фигура сглобих една.
Тайна е, но ще ви кажа.
Аз ракета ще строя,
със която не наужким
в космоса ще полетя.
Из звездите ще се рея
като онзи Малък Принц,
даже нова ще открия….
с мойто име… Звезделин.
© Таня Мезева Все права защищены